Suroviny na 1 porciu (550 kCal):
50g surovej basmati ryže
50g ciceru
70g mexickej zmesi (v konzerve)
20g syru Eidam
20g sušených paradajok
80g lahôdkového tofu
1 cibuĺa
Soľ, korenie, sušený cesnak
Vodu alebo vývar
Olivový olej
Trošku kurkumy
Postup prípravy:
Ryžu si pripravíme podľa návodu. Na panvici osmahneme nakrájané tofu na kocky, ktoré sme predtým zamiešali s troškou olivového oleja a lyžicou zemiakového škrobu.
Opečieme a odložíme nabok.
Na cibuľke osmahneme mexickú zmes, pridáme cicer, osmahneme. Pridáme uvarenú ryžu, pol lyžičky kurkumy, premiešame a pridáme 250 ml vývaru.
Necháme prevrieť a pridáme sušené paradajky.
Premiešame a dochutíme soľou, korením a sušeným cesnakom.
Servírujeme na tanier, navrch dáme tofu, posypeme strúhaným syrom a jarnou cibuľkou.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravila Eva Püšpökyová
Zeleninové rizoto s tofu
Suroviny na 1 porciu (550 kCal):
50g surovej basmati ryže
50g ciceru
70g mexickej zmesi (v konzerve)
20g syru Eidam
20g sušených paradajok
80g lahôdkového tofu
1 cibuĺa
Soľ, korenie, sušený cesnak
Vodu alebo vývar
Olivový olej
Trošku kurkumy
Postup prípravy:
Ryžu si pripravíme podľa návodu. Na panvici osmahneme nakrájané tofu na kocky, ktoré sme predtým zamiešali s troškou olivového oleja a lyžicou zemiakového škrobu.
Opečieme a odložíme nabok.
Na cibuľke osmahneme mexickú zmes, pridáme cicer, osmahneme. Pridáme uvarenú ryžu, pol lyžičky kurkumy, premiešame a pridáme 250 ml vývaru.
Necháme prevrieť a pridáme sušené paradajky.
Premiešame a dochutíme soľou, korením a sušeným cesnakom.
Servírujeme na tanier, navrch dáme tofu, posypeme strúhaným syrom a jarnou cibuľkou.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravila Eva Püšpökyová