Suroviny:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 zemiaky
1/2 hokaido tekvice
4-5 veľkých mrkiev
1 lyžicu oleja
Soľ, čierne korenie, kurkuma
Postup prípravy:
Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Na troške oleja opražíme cibuľu a strúčiky cesnaku, osolíme. Následne pridáme všetku nakrájanú zeleninu, chviľku opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom.
Môžeme pridať jeden zeleninový bujón (kto chce).
Varíme, až kým zelenina nezmäkne, následne polievku rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a pridáme za lyžičku kurkumy.
Podávať môžeme s opečenými krutónmi alebo tekvicovými semiačkami.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravila Eva Püšpökyová
RÝCHLA Hokaido-mrkvovÁ polievKA
Suroviny:
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 zemiaky
1/2 hokaido tekvice
4-5 veľkých mrkiev
1 lyžicu oleja
Soľ, čierne korenie, kurkuma
Postup prípravy:
Zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Na troške oleja opražíme cibuľu a strúčiky cesnaku, osolíme. Následne pridáme všetku nakrájanú zeleninu, chviľku opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom.
Môžeme pridať jeden zeleninový bujón (kto chce).
Varíme, až kým zelenina nezmäkne, následne polievku rozmixujeme, dochutíme soľou, korením a pridáme za lyžičku kurkumy.
Podávať môžeme s opečenými krutónmi alebo tekvicovými semiačkami.
Prajem dobrú chuť!
Recept pripravila Eva Püšpökyová