0 €

PROJEKT ZDRAVIA

Prečo treba dbať na prevenciu?

Jedným z pilierov našej filozofie je tvrdenie, že výživa nie je primárne o chudnutí, ale že výživa je neoddeliteľnou súčasťou primárnej prevencie zdravia. V dnešnej dobe nie je bohužiaľ jednoduché zaistiť dostatočne kvalitné čerstvé suroviny k príprave jedál, pretože ani suroviny, ktoré sú čerstvé, nemajú z rôznych dôvodov taký obsah nutričných látok, aký im je prisudzovaný rôznymi zdrojmi. Nie je teda zaručené, že telu dodáme všetky potrebné nutrienty aj v prípade, že sa stravujeme podľa zásad racionálnej výživy.

V našej strave je nepatrný, niekedy až nulový podiel aktívnych nutrientov, ako sú konkrétne polynenasýtené mastné kyseliny skupiny Omega - 3, polyfenoly, betaglukány, vláknina a celý rad vitamínov. Rozsiahlymi štúdiami bol zistený už spomínaný nedostatok Omega - 3 a v súčasnosti veľký nepomer medzi polynenasýtenými mastnými kyselinami Omega - 3 a Omega - 6. Tento nepomer má, podľa ďalších štúdií, za následok chronické zápaly na bunkovej úrovniktoré sú preukázateľne príčinou veľkého množstva civilizačných ochorení - zvýšené hladiny cholesterolu so všetkými dôsledkami, ako je vysoký krvný tlak a ďalšie kardiovaskulárne ochorenia, všetky autoimunitné a degeneratívne ochorenia (astma, alergie...), diabetes II. typu, Alzheimerova a Parkinsonova choroba, sklerosa multiplex, zápalové ochorenia čriev a v neposlednom rade celá škála nádorových ochorení.

Akým spôsobom zlepšiť svoj zdravotný stav?

V prvom rade by sme sa mali snažiť o úpravu životného štýlu (pokiaľ nie je ideálny), a to vo forme pohybu, stravy, zdravého spánku a prípadnej suplementácie. Pokiaľ dodržiavame všetky alebo aspoň väčšiu časť týchto bodov, avšak chceme znížiť riziko civilizačných ochorení a vyhnúť sa daným problémom,  je takemr nutnosťou siahnuť po určitých a kvalitných doplnkoch výživy. Vďaka správnemu pomeru medzi mastnými kyselinami Omega - 3 a Omega 6 si dokážeme znížiť, resp odbúrať skryté zápaly v tele, ktoré síce navonok necítime, no časom nám môžu (alebo už spôsobujú) spôsobiť spomínaný rad zdravotných komplikácií. Akým spôsobom si pomôžeme a čo odporúčame?

VYROVNAJTE SI POMER OMEGA - 3 A OMEGA - 6 

Z aktuálneho priemeru 1:25 na prírodou nastavený 1:3. Pre posilnenie imunity užívať vysoko účinné kvasničné betaglukány, vitamín D3, Zinok a Selén. V našom tíme Výživy online preferujeme dopĺňanie  týchto látok do tela primárne cestou racionálneho stravovania založeného na čerstvých potravinách, avšak skutočnosť je taká, že ani toto nám v súčasnej dobe nezabezpečí dostatočnú hladinu týchto nutrientov. Východiskom je premyslená a cielená suplementácia produktov, ktorých primárnym cieľom nie je iba dopĺňať chýbajúce nutrienty, ale priamo ovplyvňovať fyziologické reakcie prebiehajúce v našom tele. Najmä dosiahnutie optimálnej rovnováhy medzi nenasýtenými mastnými kyselinami Omega - 3 a Omega - 6 je cesta ako predchádzať chronickým zápalom a posilniť imunitný systém. Účinok užívania produktov, ktoré Vám nižšie odporúčame je dokonca merateľný pomocou testov, ktoré si zvládnete urobiť doma sami.

Ďalšie informácie o produktoch Programu zdravia nájdete

TU

a za výhodnú prémiovú cenu si ich môžete objednať v našom webshope

! NEPREHLIADNITE !

každý, kto si v našom webshope zakúpi akýkoľvek produkt v režime Premier,

obdrží ZADARMO krátkodobý online kurz z našej ponuky podľa vlastného výberu

(je potrebné nám napísať, o ktorý kurz máte záujem na info@vyzivaonline.sk)

                   Pre prípadnú konzultáciu o produktoch a taktiež o možnosti Vášho aktívneho zapojenia sa do Programu zdravia sme Vám, samozrejme, k dispozícii na info@vyzivaonline.sk 

Slová odborníkov k danej téme: 

Chronické zápaly - hlavná príčina ochorení a starnutia ( Dr. Paul Clayton, PhD., Bývalý predseda Fóra pre potraviny a zdravie (UK) a hlavný vedecký poradca britského vládneho Výboru pre bezpečnosť liečivých prípravkov je v súčasnosti členom Inštitútu pre potraviny, mozog a chovanie (Oxford). )

Dr. Paul Clayton - Chronické zápaly, príčiny civilizačných ochorení - 01-12-2020

Omega 3 plus vitamín D3 (Prof. MVDr. Jiří Ruprich, CSc., SZÚ) 

Omega 3 plus vitamín D3

Kvasničné betaglukány (Prof. Dr. Václav Větvička, Ph.D.)

Kvasničné betaglukány

 

Zdroj dynamické sekce: Napište nám (Formulář)